Minimasters Čatež ob Savi 2019

Selekcija U10 ŠN Gorišnica je doživela čudovito izkušnjo igranja na najvišji ravni. V dveh dneh so v čudovitem sončnem vremenu odigrali 6 tekem in navdušili z borbeno igro.

Zanimiva in nova doživetja so navdahnila naše mlade upe, ki so žareli od navdušenja, a včasih še preveč spoštljivo do renomiranih nasprotnikov pristopili k tekmam.

V soboto, prvi dan turnirja, so se v skupini pomerili z ekipami Olimpije, Bregane in FK Partizana. Prva tekma z Olimpijo se je končala z 0:0, naši borci pa so prvič navdušili vse gledalce, ki so spoznali naše borbene in požrtvovalne fante. Po drugi tekmi in zmagi nad NK Bregana pa so nevedni nevtralni gledalci že googlali in iskali Gorišnico na internetu. Zanimivo je bilo poslušati neznane ljudi, kako se pogovarjajo o kraju Gorišnica, kje je, koliko ima prebivalcev in podobno. Še preden se je turnir dobro začel, smo ponesli ime našega kraja daleč naokrog. Vse mimoidoče pa smo navdušili tudi z malico v obliki pečenih reberc, salame, sira in zelenjave iz “kuferama” za kar sta poskrbela Sašo in Sabina Mar, da pa je hrana lažje šla po grlu pa so poskrbeli Cvitaniči. V tretjem kolu nas je čakal sloviti Beograjski Partizan. V napeti in taktično zanimivi igri smo morali priznati premoč velikega tekmeca z 2:1. Čeprav je zaradi nesrečnega poraza pri trenerju, igralcih in tudi gledalcih čutiti malce razočaranja, je kmalu zavladalo zadovoljstvo. Majhna Gorišnica je bila enakovredna Partizanu. Da, slavnemu Partizanu, klubu evropskih razsežnosti. S štirimi točkami smo še trepetali za drugo mesto v skupini in nastop v četrtfinalu. Po zmagi Olimpije 1:0 proti Bregani smo zaradi boljše gol razlike res napredovali v četrtfinale, ki je bilo na sporedu drugi dan. Sobotno popoldne so naši igralci in nekateri starši izkoristili za kopanje v bazenu in sproščanje po napornem dnevu, spet drugi so uživali ob kulinaričnem razvajanju, ki ga nudijo Terme Čatež.

V nedeljo nas je prva tekma čakala ob 10.40, naš nasprotnik pa so bili igralci Zagrebške Utrine. Naši igralci so bili v prvih minutah neprepoznavni na terenu, kar so Hrvati izkoristili in zabili 3 gole. Kljub borbi do konca, smo doživeli poraz z 4:2, ki nas je pahnil v borbo od 5. do 8. mesta. Poraz je sicer pomenil slovo od boja za pokale, a naši fantje so še enkrat več pokazali, da so sposobni velikih stvari.

Najprej nas je čakala tekma z Olimpijo, ki so jo navkljub naši prevladi dobili Ljubljančani z 1:0. Resda smo igrišče zapuščali sklonjenih glav, a zavedajoč se, da se lahko kosamo z klubi, ki so za naše razmere res gromozanski. Ostala nam je še tekma za 7. mesto proti hrvaški ekipi 1.gol. Za konec so naši igralci stisnili še zadnje atome moči in zmagali z 1:0 ter osvojili končno sedmo mesto, kar je glede na strašno udeležbo res nepredstavljiv uspeh. Ime majhne Gorišnice so postavili ob bok velikim ekipam. Če vemo, da je to prvi dvodnevni turnir, na katerem smo sploh sodelovali, pa dobi uspeh še večjo težo. Prav nihče nas ni nadigral, z vsemi smo se enakovredno borili. Pa poglejmo še, kdo je sestavljal ekipo. Motor ekipe je bil prav gotovo Vid Lenart, ki je izstopal s svojim tehničnim znanjem in s svojimi podajami, ki imajo oči. V golu so svoje delo imenitno opravili kar trije vratarji David, Benjamin in Rok. Obrambi sta poveljevala Jaka in Sandro, na bokih sta se trudila Enej in Vid Bezjak, v napadu pa Jurij in Filip. Med strelce pa so se vpisali Vid Lenart dvakrat, po enkrat pa Jurij, Enej in Vid Bezjak. Seveda pa ne moremo mimo trenerja, Mateja Lenarta, ki je po dveh dneh sicer ostal brez glasu in kar nekaj živcev, a vendar zadovoljen s predstavo svojih fantov. Prepričan, da so naredili nekaj velikega, a v veri, da lahko iz ekipe iztisne še več. Verjamemo, da bo s trdim delom na treningih, prepotrebnimi izkušnjami in poslušanjem nasvetov trenerja pred njimi še lepa prihodnost.

Velika zahvala gre tudi staršem, ki so finančno podprli projekt, si vzeli čas in dva dni skupaj s svojimi otroci doživeli nekaj novega in zanimivega.