Pravljica v Kranjski Gori

Minuli vikend so naši dečki odigrali turnir za zgodovino. Fantje, stari 9 in 10 let, so se udeležili dvodnevnega turnirja Kranjska Gora Trophy. Že samo podatek, da je bila lanskoletna zmagovalka tega turnirja ekipa Interja iz Milana, govori o kakovosti turnirja. Zaradi situacije z virusom Covid 19 je letošnji turnir potekal brez tujih ekip. Že sam pogled na skupino je bil zastrašujoč, vendar ne za naše dečke. Olimpija, Celje, Bravo, Triglav Kranj, Krka, Grosuplje in … Šola nogometa Gorišnica. Še dve leti nazaj le sanje.
Že s prvo tekmo turnirja so navijačem naši fantje dali vedeti, da niso prišli le na izlet, ampak pokazati, kaj so se naučili skozi procese treningov, ki jih vodi njihov trener Matej Lenart. Z vrhunsko igro so odpravili prvoligaša, ekipo Brava s 3:0. Sledila je tekma z ekipo Krke, kjer je našim fantom sreča nekoliko obrnila hrbet in so po nesrečno prejetem zadetku odigrali 1:1. Sledila je prelomna tekma z ekipo Triglava. Dečki iz prestolnice Gorenjske se bodo še dolgo spraševali od kje se je vzela ta Gorišnica. Naši fantje so z izjemno igro odpravili drugoligaša s 4:0! Sledila je rutinirana zmaga proti Grosuplju in ostala je samo še tekma z Olimpijo (zeleni). Ekipa Celja je namreč zadnji trenutek odpovedala sodelovanje na turnirju. Gorišnica je za sanjski preboj v finale potrebovala točko, nasprotniki pa zmago. Takrat pa je na sceno stopil naš vratar David in dobesedno zaklenil svoja vrata. Naši dečki nikakor niso bili v podrejenem položaju, a tudi Ljubljančani niso bili brez priložnosti. Navijači Gorišnice so na vso moč navijali in ponesli fante do konca tekme in neodločenega rezultata, ki je pomenil POLFINALE.
Za nasprotnika v polfinalu so naši fantje dobili znova ekipo Olimpije, tokrat bele. Polfinale je naša ekipa odigrala zelo borbeno, zrelo, kot da je to pač še en polfinale v nizu nešteto takih. Odličen zadetek Vida je bil dovolj za zgodovinsko zmago in uvrstitev v Finale! Tam nas je pričakal stari znanec, ekipa iz Slovenske Bistrice. Žal so bili že v drugem finalu zapored boljši nasprotnik in zasluženo osvojili turnir.
Naši fantje so seveda za nas več kot zmagovalci in prav je, da povemo, kdo so ti fantje, ki so tako odlično zastopali našo občino: David Cerkvenik in Jaka Vito Korpar (vratarja), Vid Lenart, Enej Rakuša, Lan Kolarič, Alessandro Vajsbaher, Jurij Cvitanič, Anže Školiber, Miha Kokol in Bor Trofenik! Hvala dečki za čudoviti vikend!