Znova velik uspeh naših nogometnih upov

Po odmevni zmagi proti NK Maribor so se v soboto 29.8.  igralci selekcije U 11 pod vodstvom Mateja Lenarta odpravili na turnir Mons Claudius v Rogatec. Na turnirju je sodelovalo 10 ekip. Najprej so se naši fantje pomerili z prvimi favoriti turnirja, vrhunsko generaciji ekipe Slovenske Bistrice. Po zaostanku z 2:0 so se naši dečki pobrali in tekma se je končala z 2:2. V drugem kolu so se pomerili z ekipo Celje 2 in po izjemnem zadetku Vida L. povedli z 1:0. Celjani so hitro povedli z 2:1,a je točko po premiku iz obrambe v napad rešil Jurij. To je bila tudi njegova zadnja tekma v polju, saj se je po poškodbi edinega vratarja Davida, moral preseliti v gol. Ekipe to ni zmedlo in v tretjem kolu so z zmago 1:0 (pred golom se je izjemno znašel Miha) proti NK Šmarje ohranili upe na polfinale. Tja jih je vodila le zmaga proti večnim rivalom iz Kidričevega. Mrežo so spet ohranili nedotaknjeno in z zadetkom mladega Lenarta zmagali z 1:0. Aluminij je bil tako znova premagan. V polfinalu so jih čakali zmagovalci skupine B, ekipa Celja 1. Svojo najboljšo tekmo je odigral Enej, neverjetno je preigraval Anže in ekipi sta pomagala do zmage z 2:1 in s tem napredovanje v finale.

V finalu so ekipo Gorišnice čakali stari znanci, nasprotniki iz prvega kola, ekipa Slovenske Bistrice. Po izjemno napornih tekmah, je našim igralcem pošlo veliko moči. Po poškodbi Davida, so imeli namreč samo eno menjavo. Vse to so izkušeni in številčni Bistričani znali izkoristiti in v finalu slavili s 4:0.

Kljub rahlemu razočaranju zaradi poraza v finalu, so naši fantje po vzpodbudnih besedah trenerja Mateja Lenarta, hitro dvignili glave vedoč, da so še na enem turnirju krojili vrh in premagali ugledne tekmece.

Z zelo borbeno, kombinatorno in moško igro so se izkazali naslednji igralci Anže, Bor, Miha, Vid B., Vid L., Enej, Sandro, Jurij in David. Davidu želimo čimprejšnje okrevanje, ekipi pa veliko uspehov v prvenstvu, ki se začne že v nedeljo in na velikem dvodnevnem turnirju v Kranjski Gori, kamor se odpravljajo 12. in 13. septembra. Verjamemo, da bodo ime ŠN Gorišnica znova ponesli v širno Slovenijo.