Danes je bil v Gorišnici zgodovinski dan. Šola nogometa Gorišnica je namreč  gostila nogometaše NK Maribora. Naši fantje letnik 2010 in 2011 so se pomerili z vrstniki iz štajerske prestolnice.

Trenerja sta se odločila, da bosta tekmo odigrala na četrtine, vsako po 20 minut. V prvi četrtini je bilo moč opaziti strahospoštovanje naših nogometašev do nasprotnika, kar je botrovalo tudi k slabši igri. Posledično je gostujoča ekipa dosegla štiri zadetke, naši ekipi pa je uspelo le enkrat premagati nasprotnega vratarja.
S tem zadetkom pa so videli, da tudi oni lahko igrajo bolje in zgodil se je neverjeten premik v igri. Naši dečki so pokazali vse prvine nogometne igre, ki se jih učijo na treningih, dvignili glave, stopnjevali borbenost in zadetki so začeli padati kot za stavo. V zadnjih dveh četrtinah tekme so dodobra napolnili mrežo nasprotnika, sami pa dobili le še enega. Sledilo je veliko veselje na igrišču, še večje pa pri navijačih, ki smo bili ponosni na naše dečke. Kako ne bi bili, saj ne moraš vsaki dan premagati nogometašev Maribora!
Vse čestitke našim nogometnim upom in trenerju!