Smo na pravi poti

V času epidemije KOVID-19 je čas za analizo zimskega dela treningov in tekmovanj ter pripravo načrtov za prihodnost. Skozi zimo smo pridno trenirali, večina selekcij v domači dvorani. Seveda pa je zaradi zasedenosti dvorane za vse selekcije bilo to nemogoče. Tako smo za selekcijo U13 za en termin na teden najeli dvorano v Cirkulanah, selekcija U15, ki je združena z nogometno šolo Korant, pa je trenirala v dvorani v Markovcih. Veseli nas dejstvo, da so se naši šoli začele priključevati tudi dekleta. Fantje so jih odlično sprejeli, kar je tudi najbolj pomembno. Sedaj jih imamo v naših vrstah tri in želeli bi si, da bi se nam še katera priključila.

Poleg treningov smo sodelovali na veliko turnirjih, tako doma kot v tujini in bili zelo uspešni. Osvajali smo pokale enega za drugim in s tem pokazali, da se v naši Šoli nogometa Gorišnica dela dobro. Pravo veselje je bilo gledati naše otroke, kako so bili srečni ob dvigovanju pokalov. Seveda pa moramo biti hkrati pazljivi in jih skozi proces treningov in tekem učiti sprejeti tudi poraze. To je velik izziv tako za trenerje, kot za otroke.

V tem zimskem času smo sodelovali na 22 turnirjih posameznih selekcij. Udeleževali smo se turnirjev v Sloveniji, Hrvaški in Avstriji. Skupaj so naše ekipe osvojile neverjetnih 18 pokalov (7 x prvo mesto, 5 x drugo mesto, 6 x tretje mesto), prav tako smo osvojili še 6 posameznih pokalov (2 x najboljši vratar turnirja, 3 x najboljši strelec turnirja in 1 x najboljši igralec turnirja). Skupaj torej kar 24 pokalov. Res neverjetna statistika za našo Šolo nogometa. Upamo, da so ali bodo te rezultate opazili tudi tisti, ki imajo v rokah škarje in platno ter s tem finančno moč vlaganja v šport. Mi v Šoli nogometa Gorišnica pa smo tukaj zato, da te mlade fante in dekleta naučimo prvin nogometne igre, samodiscipline, spoštovanja drugih ter ekipnega duha.

Žal je nadaljevanje učenja nogometa prekinila epidemija Korona virusa, ki nikakor noče pojenjati. Sedaj je glavno, da ostanemo doma in s tem pripomoremo k čimprejšnjemu končanju te agonije. Lahko pa si doma pogledate kakšen video o treniranju in poskusite te tehnike sami doma. Tako bo tudi čas, ko se bomo lahko spet družili, hitreje prišel. Takrat pa gremo vsi skupaj na naša igrišča, še bolj zavzeto trenirat. Kot vse kaže, bomo do takrat imeli že osvetljeno pomožno igrišče, kar bo za naše mlade nogometaše nova izkušnja, saj igranja in treniranja pod žarometi niso navajeni.

Ostanite zdravi!