Zimski turnir v domači dvorani

Minuli vikend je v Večnamenski dvorani v Gorišnici Šola nogometa Gorišnica organizirala zimski turnir mladih nogometašev. 5 starostnih selekcij, 40 ekip, 380 igralcev, 80 tekem in več kot 1.000 gledalcev je zbirnik tridnevnega dogajanja v Gorišnici.

V vseh teh tekmah smo videli veliko lepih potez, ogromno borbenosti, preigravanj in lepih zadetkov. Videli smo tudi solze vseh vrst. Solze sreče, žalosti in bolečine. Kar pa je najbolj pomembno, turnir se je zaključil brez večjih poškodb. Vsi, ki smo bili priča dogajanju, smo lahko opazili velik napredek v igri mladih nogometašev, kar je nedvomno odraz vse boljšega dela z otroki v majhnih klubih.
Na letošnjem turnirju je domača Šola nogometa v vsaki starostni skupini igrala z dvema ekipama. Predvsem zato, da so vsi naši igralci igrali, da so dobili priložnost pokazati, kaj so se v tem letu naučili, kako so napredovali.
Sicer rezultat pri otrocih ni prvotnega pomena, vendar, ker vsi tekmujemo zato, da zmagujemo, je prav, da govorimo tudi o uspehih. Tako so naše ekipe osvojile tri od petih prvih mest in eno tretje mesto. Naši fantje in dekleta so prikazali veliko všečnih iger, kar je rezultat zavzetosti na treningih tako otrok kot trenerjev.

Organizacijsko je bil tridnevni turnir kar velik zalogaj, vendar mislimo, da smo ga izpeljali brez večjih spodrsljajev. Po odzivih sodeč so bili obiskovalci zelo zadovoljni tako z organizacijo turnirja kot tudi s pogostitvijo, ki seveda spada zraven takega dogodka. Veseli nas, da nismo bili sami. Zahvaliti se moramo najprej Občini Gorišnica, ki nam je zagotovila tri dnevno uporabo športne dvorane, prav tako velika hvala Osnovni šoli Gorišnica, ki nam je odstopila gospodinjsko učilnico in jedilnico, da smo lahko pogostili nastopajoče ekipe. Nikakor ne smemo izpustiti podjetij Ptujske Pekarne in Perutnine Ptuj, ki sta nam zagotovili prehrambene izdelke za pogostitev nogometašev. In nenazadnje največja zahvala vsem staršem, ki so nam nesebično priskočili na pomoč pri organizaciji in pogostitvi obiskovalcev. Brez njihove udeležbe si izvedbe takega projekta sploh ne moremo zamisliti.