Lep uspeh selekcije U10 na Hrvaškem

Ekipa U10 NŠ Gorišnica se je v nedeljo, 24.11. 2019 udeležila močnega turnirja No sikiriki cup v Varaždinu. Turnirja se je udeležilo 10 ekip, 8 iz Hrvaške ter 2 iz Slovenje. Ob naših borcih je bila to ekipa Aluminija iz Kidričevega. Odigrali so 6 tekem, vsaka je trajala 14 minut.

V prvi tekmi so se naši pomerili z ekipo Varaždina (kasnejši zmagovalci turnirja) ter v napeti tekmi osvojili točko. Izzid je bil 1:1. Svojega prvega gola se je na debiju razveselil Miha. V drugem kolu so, potem ko so nadigrali nasprotnika, z 1:0 premagali Varteks. Tretje kolo je prineslo slovenski derbi. Z izjemnim zadetkom Vida Lenarta iz prostega strela, so naši fantje vodili z 1:0. 6 sekund pred koncem so prejeli nesrečni zadetek in tekma se je končala z remijem. Pred zadnjim kolom v skupini so bili še naprej v igri za napredovanje. Z zmago 3:1 proti Sv. Martinu, pa so se uvrstili v polfinale. V skupini so osvojili drugo mesto, saj je imel Varaždin boljšo gol razliko.

Tam so jih čakali zmagovalci skupine B, igralci Sloge iz Čakovca. Naši fantje so se borili kot levi in še v 12.minuti vodili z 1:0. A trenutek nezbranosti, pomanjkanje izkušenj in  športne sreče je pripeljal do poraza 2:1. Tako je fantom ostala tekma za tretje mesto, kjer so pokazali več želje in borbe, ter s tremi zadetki Eneja premagali ekipo Foteksa za končno tretje mesto.

Ekipo U10 NŠ Gorišnica so sestavljali vratarja Benjamin in David, ter igralci Bor, Miha, Sandro, Jurij, Vid L., Vid B., Enej. Za lep uspeh vsem igralcem seveda čestitamo, kakor tudi našemu trenerju Mateju Lenartu, čigar delo se kaže iz tekme v tekmo. Le tako naprej!