V derbiju vodečih ekip Gorišnica pokorila Cirkulane-Zavrč

Danes popoldne je domača ekipa Mlajših dečkov U13 gostila združeno ekipo Cirkulane-Zavrč. To je bil derbi vodilnih ekip, saj še nobena ni oddala niti točke nasprotniku. Domači fantje in Lara so bili pred tekmo odločeni, da pokorijo tudi tokratne nasprotnike, zato so s takšno miselnostjo tudi šli v tekmo. Pokrivali so prostor, šli borbeno na vsako žogo, vtekali v prostor, vendar so tudi gostje čvrsto stali na igrišču. Kljub vsemu se je našim fantom dvakrat ponudila odlična priložnost za zadetek, vendar jim je obakrat veselje preprečil okvir vrat. Tudi gostje so imeli nekaj priložnosti, vendar je bila naša obramba čvrsta, na golu pa samozavestni Urban, ki je obranil vse, kar je bilo potrebno. Na odmor sta ekipi odšli brez zadetkov.
Drugi polčas so naši še bolj pritisnili in kmalu je sledila odlična akcija naših fantov in Lare ter končno tako željen gol! Odlično sodelovanje Lare in Sebija v napadu je kronal slednji in premagal gostujočega vratarja. Gol v nasprotnikovih vratih je vzpodbudil tudi naše navijači, ki so še glasneje navijali za svoje ljubljence.
Sledilo je nekaj napetih minut, kjer so se priložnosti vrstile na obeh straneh, a vratarja sta odlično opravljala svoje delo. Ko so proti koncu tekme gostje pritisnili na naša vrata, je našim uspelo prestreči žogo, Lara je ušla gostom in sama hitela proti gostujočim vratom. Nato je še rutinirano žogo spravila preko vratarja in zmaga je bila zapečatena. Sledilo je glasno slavje na igrišču in pri navijačih. Bravo fantje z Laro na čelu za odlično predstavo in zasluženo zmago.