Domači suvereno odpravili Hajdino

Po slabem mesecu priprav se je tekmovalna sezona začela tudi za dečke selekcije U11. Ekipo je v tem tekmovalnem letu prevzel trener Matej Lenart, izkušeni igralec z ogromno izkušnjami igranja na najvišji ravni slovenskega nogometa. Matej ima že kar nekaj izkušenj tudi s treniranjem v mlajših kategorijah, zato smo v ŠN Gorišnica zelo veseli, da smo se uspeli dogovoriti za sodelovanje.

Kar nekaj članov selekcije se je udeležilo tudi štiri dnevnih priprav na Rogli, kar je vsekakor vplivalo na njihov nogometni razvoj in utrditev medsebojnih odnosov. Ekipi sta se letos iz drugih klubov pridružila še Luka in Sandro.
V letošnji sezoni so igralci selekcije U11 uvrščeni v skupino Center 1 MNZ Ptuj, kjer se bodo srečali z ekipami Golgeter Hajdina, Središče, Podvinci, Aluminij, Ormož, Kety Slovenska Bistrica in Drava.
Prva tekma je bila v nedeljo, 8.9. 2019, proti ekipi Golgeter Hajdina. Že na prvi tekmi smo lahko videli zamisli novega trenerja, ki zahteva dosledno upoštevanje zadanih nalog, igro kratkih pasov in široke postavitve igralcev, s čemer nasprotnika prisilijo v svoj slog igre. Pomembna novost je tudi v vratih, kjer se je že na nekaterih prijateljskih tekmah zelo izkazal David, ki se je prelevil iz igralca v vratarja. Naši mladi upi so s kombinatorno igro  povsem nadigrali gostujočo zasedbo in prikazali velik napredek v igri. Trener je priložnost za igro ponudil prav vsem igralcem, ki so v veliki večini upravičili njegovo zaupanje. Bolj kot končna zmaga s 6:2 očem prija lepa, kombinatorna igra in še veliko število neizkoriščenih priložnosti, ki bi lahko rezultat še nekoliko povišale. Trenerju in igralcem čestitamo za spodbuden začetek sezone, kar so z glasnim aplavzom pokazali tudi številni starši in družinski člani, ki so v lepem številu obiskali prvo uradno tekmo naših mladih nogometašev.