Category Archives: TEKME U13

 • -

U13 – 18. kolo

Tags :

Category : TEKME U13

ponedeljek 4.6.2018
Gorišnica – 17.00

18. kolo

GORIŠNICA 1 : 10 DRAVA DAKINDA

 

o tekmi:

Zadnja prvenstvena tekma ml. dečkov ali 18. krog selekcije U13.

Ker je bila igralska zasedba na tekmi še enkrat več zelo pomanjkljiva, nismo mogli upati na kako presenečenje. Največ dela na tekmi smo imeli z obrambnimi nalogami, ki pa nam v tej tekmi proti zelo razpoloženim gostom niso najbolje uspevale.

Dolgo prvenstvo je za nami, rezultatsko gledano smo zadovoljni z dosežkom oz. osvojenim 6. mestom. Glede na konkurenco ekip proti katerim smo se borili, lahko fantom samo čestitamo za uspešno sezono.

 

 

trener U13
Seba

 • -

U13 – 17. kolo

Tags :

Category : TEKME U13

ponedeljek 28.5.2018
Gerečja vas – 17.00

 

17. kolo

GOLGETER GER. VAS  1 : 2  GORIŠNICA

 

o tekmi:

8. spomladanska prvenstvena tekma ali 17. krog prvenstva mlajših dečkov U13.

Tekma se je zaradi močnega deževja začela z 15 minutno zamudo. Začetek je bil zaradi mokre površine nekoliko težaven, a kljub temu zelo borben. V prvem polčasu smo videli nekaj priložnosti na obeh straneh, golov pa še ne.

V drugem polčasu smo malo zamenjali igralne položaje, kar se je izkazalo kot dobitna kombinacija. Najprej smo v 38. minuti iz kota povedli z zadetkom Žiga Kokota, ki je z glavo zadel v kratki kot vratarja. Kmalu zatem se je po lepi podaji Alen sam znašel pred vratarjem, golman se je vrgel po tleh, Alen pa je z lobom preko drsečega vratarja žogo poslal v mrežo za vodstvo 0:2. Takoj v naslednjem napadu so domači z lepim strelom od daleč že zmanjšali izid na 1:2. Do konca smo nato trepetali za zmago, saj so domači močno pritisnili na naš gol. A je bila obramba čvrsta in vedno na pravem mestu. Na koncu je bilo to dovolj za zasluženo zmago. Čestitke fantom za borbeno in “mokro” tekmo.

 

trener U13
Seba

 • -

U13 – 16. kolo

Tags :

Category : TEKME U13

ponedeljek 21.5.2018
Gorišnica – 17.00

16. kolo

GORIŠNICA 4 : 1 ORMOŽ

 

o tekmi:

7. spomladanska prvenstvena tekma ali 16. krog prvenstva mlajših dečkov U13.

V prvem polčasu enakovredna igra z po enim zadetkom na vsaki strani. V drugem polčasu smo si priigrali več priložnosti za zadetke, posledično smo jih tudi več uspeli zadeti. Na golu je bil zanesljiv Luka, ki gostom ni dovolil več kot enega zadetka.

 

trener U13
Seba

 • -

U13 – 15. kolo

Tags :

Category : TEKME U13

ponedeljek 14.5.2018
Kidričevo – 17.00

 

15. kolo

ALUMINIJ B  5 : 0  GORIŠNICA

 

o tekmi:

6. spomladanska prvenstvena tekma ali 15. krog prvenstva mlajših dečkov U13.

Na tekmo smo se odpravili z velikimi težavami. Pred tekmo je igranje odpovedalo več kot pol ekipe oz. kar 6 igralcev (Luka, Anej, Matevž, Žiga, Niko, Alex). Zato je obstajal dvom ali nas bo sploh dovolj, da odigramo tekmo. Primorani smo bili uporabiti “klic v sili” in prosili smo igralce selekcije U11, da nam pomagajo sestaviti ekipo za tekmo – 3 so se pozitivno odzvali, zato se jim na tem mestu iskreno zahvaljujemo.

Tekma je minila v znamenju dežja in mokrega igrišča. Ne glede na sestavo ekipe so se fantje hrabro postavili po robu rdečim, imeli smo tudi nekaj svojih priložnosti za vodstvo, a jih žal nismo izkoristili. Domači so to znali kaznovati in nam ravno v naših kriznih trenutkih zabili gole in na koncu tudi zasluženo zmagali.

Samo upamo lahko, da se je taka odpoved igranja zgodila zadnjič.

trener U13
Seba

 • -

U13 – 14. kolo

Tags :

Category : TEKME U13

ponedeljek 8.5.2018
Gorišnica – 17.00

 

14. kolo

GORIŠNICA  1 : 10  BISTRICA

 

o tekmi:

5. spomladanska prvenstvena tekma ali 14. krog prvenstva mlajših dečkov U13.

V začetku prvega polčasa smo bili približno 15 minut enkovreden nasprotnik. V 6. min smo si priigrali najlepšo priložnosti v celotni tekmi, ko je proti golu sam z žogo stekel Žiga Vozlič, odločil se je za strel mimo vratarja, a je žoga žal zletela za las mimo desne vratnice. Potem pa smo vedno slabše pokrivali najboljšega strelca lige, ki je spretno začel kaznovati naše napake in že do konca prvega polčasa zabil kar tri gole.

V drugem polčasu je Žiga Kokot uspel najprej z močnim strelom stresti prečko, po odbiti žogi pa še zatresti mrežo. Kasneje nismo več resneje zapretili nasprotniku. Medtem ko so oni naš gol zadeli še večkrat.

 

trener U13
Seba

 • -

U13 – 13. kolo

Tags :

Category : TEKME U13

ponedeljek 23.4.2018
Podvinci – 17.00

 

13. kolo

PODVINCI 1 : 2  GORIŠNICA

 

o tekmi:

4. spomladanska prvenstvena tekma ali 13. krog prvenstva mlajših dečkov U13.

V prvem polčasu so igralci obeh ekip prikazali enakovredno igro z nekaj malega priložnosti za gledalce na tribuni. Našim fantom je uspelo v 10. minuti tekme povesti po dobro izvedenem kotu, žoge domači niso mogli izbiti, kar je spretno izkoristil Žiga, ki je iz bližine žogo pospravil v gol in postavil rezultat polčasa 1:0.

Drugi polčas se ni pričel po naših željah, saj so gostje že v 7. min nadaljevanja izid uspeli izenačiti na 1:1. Nismo se predali, še naprej smo probali napadati, vendar gola nismo uspeli zabiti, vse do 3 minut pred koncem. Takrat smo v skladu z dogovorom v slačilnici izvedli kot in Žiga je s svojim drugim golom na tekmi poskrbel za veliko naše veselje in težko prigarano a zasluženo zmago 1:2.

Igra ni bila na visoki ravni, zato pa toliko bolj borbena in veselje pri fantih je bilo po zadnjem sodnikovem pisku na vrhuncu.

 

trener U13
Seba

 • -

U13 – 12. kolo

Tags :

Category : TEKME U13

ponedeljek 16.4.2018
Kidričevo – 17.00

 

12. kolo

ALUMINIJ 16 : 0 GORIŠNICA

 

o tekmi:

Na tekmi v Kidričevem smo stali nasproti “prvoligaškemu” Aluminiju. Videli smo lahko, da so bili rdeče-beli boljši in močnejši v vseh pogledih nogometne igre, če podam le nekaj statističnih podatkov o razliki med obema ekipama:

1. fizčni izgled - po večini so bili igralci Aluminija za pol glave višji od naših fantov
2. številčno močnejši  - Aluminij je imel 5 menjav; mi samo 1 
3. generacijsko močnejši - igralci Aluminij vsi stari 13 let (2005); pri naših je bilo 
starih 13 let le 5 igralcev (letnik 2005), 3 so bili letniki 2006 in 2 celo letnika 2007
4. tekma se je igrala na glavnem stadionu, pred glavno tribuno

V prvem polčasu so domači prevladovali na igrišču in si po prvih 30 minutah tekme že priigrali lepo prednost pred drugim polčasom. V drugem polčasu je morala, volja in predvsem borbenost pri naši ekipi zelo popustila in rezultat tekme se je samo povečeval. Glede na dejstvo, da smo zaradi bolezni nastopili brez 3 igralcev in proti tako močnemu naasprotniku ne gre fantom nič zamerit, zato gremo pogumno naprej v naslednje tekme, to tekmo pa bomo poskušali čimprej pozabit.

 

trener U13
Seba

 • -

U13 – 10. kolo

Tags :

Category : TEKME U13

sreda 11.4.2018
Slovenska Bistrica – 17.00

 

10. kolo

Ketty Emmi BISTRICA 2 : 5 GORIŠNICA

 

o tekmi:

Zaostala tekma 1. spomladanskega dela ali tekma 10. kroga prvenstva mlajših dečkov U13 se je odigrala v sredo 11.4. namesto na velikonočni ponedeljek 2.4.2018.

Prvi polčas se je kljub velikim težavam z udeležbo pred tekmo (bolezen 3 igralcev) začel pravljično – v 13. min smo imeli prosti udarec blizu kazenskega prostora,  Žiga Kokot je zadel živi zid, kjer se je žoga odbila v drugo smer, tega ni pričakoval vratar in žoga je končala v mreži. Nato so domači v roku 2 minut obrnili rezultat in povedli z 2:1. Čez 3 minute je Nace lepo prodrl po desni strani, zavrnil žogo pred gol, ker pa jo je v kazenskem prostoru ustavil obrambni igralec z roko je sodnik pokazal na belo točko – iz penala je zadel Alen in postavil izid polčasa 2:2.

V drugem polčasu smo zamenjali nekaj igralnih mest in vratarja, kar se nam je obrestovalo že po cca. 5 minutah igre, ko smo na hitro kar 2x zadeli. Prvič je po našem kotu in lepem predložku Gašperja z glavo zadel Alen. Minuto pozneje pa je nepazljivi domači obrambi žogo ukradel Anej in zabil za varno prednost 2:4. Nato sta imeli obe ekipe še nekaj lepih priložnosti za zadetek a napadalci niso bili dovolj zbrani, pri nas pa je Urban zaklenil svoja vrata. Približno 10. min pred koncem je domačine dokončno potopil in tako svojo odlično igro na današnji tekmi kronal z zadetkom še Gašper – zmaga 2:5 je bila naša.

Vsem igralcem, ki so danes prišli in odigrali to tekmo grejo čestitke za prvo prvenstveno zmago. Seveda pa tudi staršem na tribuni, ki so vzpodbujali naše in svoje nogometaše na poti do velikih. 

trener U13
Seba

 • -

U13 – 11. kolo

Tags :

Category : TEKME U13

ponedeljek 9.4.2018
Gorišnica – 17.00

11. kolo

GORIŠNICA 1 : 1  KORANT

 

o tekmi:

V prvi prvenstveni tekmi tega dela tekmovalne sezone pričakujemo prijatelje iz sosednjega Koranta.

Prvi polčas je zaznamoval močan veter, ki je pihal proti nam, kar se je poznalo predvsem v posesti žoge in v priložnostih, imeli smo jih manj od gostov, ki so eno izmed njih tudi kaznovali in ob polčasu vodili z minimalnim rezultatom 0:1.

Drugi polčas se je veter umiril, tako da so bili pogoji enakovredni za obe ekipi. Več priložnosti smo si sicer ustvarili mi, toda svoje manjše premoči nismo kronali z več kot enim zadetkom, ko je sredi drugega polčasa zadel Alen. V izdihljajih tekme je po desni strani odlično prodrl Žiga, prišel vse do kazenskega prostora, dišalo je že po golu in zmagi, toda zaključna podaja je bila malenkost preblizu gola in žoga je končala v vratarjevem naročju. Rezultat je ostal tako na pošteni delitvi točk – 1:1. 

 

V sredo odhajamo na gostovanje k ekipi Slovenske Bistrice.

 

trener U13
Seba

 • -

U13 prijateljske tekme

Tags :

Category : TEKME U13

sreda 28.3.2018

GORIŠNICA   2 : 1  VIDEM

 

trener U13
Seba

PODPORNIKI

OPOMNIK

V kolikor otrok ne more priti na tekmo vas naprošamo, da to sporočite trenerju vsaj 2 dni pred tekmo ali na zadnjem treningu pred tekmo. Hvala.

NAKLJUČNE SLIKE

števec

št. obiskov od 13.7.

Your IP: 52.91.176.251